Nummer 7 op de lijst van GL Stichtse Vecht
GroenLinks Stichtse Vecht

Annet Schoevaars

raadslid

Politiek niet over de hoofden van de inwoners heen; naar elkaar luisteren om te verbinden.

Annet Schoevaars GroenLinks Stichtse Vecht Onze nummer 7 op de lijst: Annet Schoevaars 6 januari 2018 ´Politiek niet over de hoofden van de inwoners heen; naar elkaar luisteren om te verbinden.' Annet is al bijna 34 jaar leerkracht in het basisonderwijs, woont in Breukelen en werkt al 14 jaar op de openbare basisschool De Regenboog. Als leerkracht spreekt ze dagelijks met kinderen en ouders van allerlei bewonersgroepen en hoort ze dat goede zorg en hulpverlening nog lang niet voor iedereen in Stichtse Vecht is weggelegd, niet voor kinderen, niet voor ouders en ook niet altijd voor grootouders. En juist voor goede zorg en hulpverlening wil Annet zich graag namens GroenLinks inzetten. “GroenLinks is in mijn ogen de enige politieke partij die nog vanuit idealen denkt en handelt, die niet alleen maar reageert op de dagelijkse actualiteit maar veel verder vooruitkijkt.” Annet houdt van haar gezin, maakt graag foto’s en is dol op reizen. Van de diverse gezinsreizen, onder andere naar de Waddeneilanden, Duitsland, Italië en Cambodja, maakte ze dan ook graag mooie reisverslagen en fotoboeken. “Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe andere mensen samenleven en ontdek graag dingen die we van hen kunnen leren. Ik ben niet op zoek naar de verschillen maar naar dat wat ons verbindt.”

Veel regelingen op het gebied van zorg en hulpverlening zijn nog te ingewikkeld. Daarnaast ziet Annet dat de werkwijzen van organisaties op het gebied van zorg en hulpverlening nog te weinig op elkaar afgestemd zijn. “Ik merk dat de ene organisatie soms belangrijke informatie niet aan een andere organisatie doorgeeft om redenen van privacy van de ‘cliënt’. Vaak begrijp ik dat maar ik zie ook dat daardoor de kwaliteit van de zorg of hulp soms minder wordt. Dat moet toch anders kunnen.”

Annet wil zich er graag sterk voor maken dat de weg naar de verschillende ‘loketten’ voor zorg en hulpverlening eenvoudiger wordt, voor iedereen in onze gemeente. Ook voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning en hun kinderen moet het gemakkelijker worden om in onze gemeenschap opgenomen te worden en hun weg te vinden naar werk, school, studie en zorg.