Gertjan Verstoep GroenLinks StichtseVecht
GroenLinks Stichtse Vecht

Gertjan Verstoep

raadslid

Schuif belangrijke politieke keuzes niet door naar volgende generaties. Kies voor een duurzame economie

Gertjan Verstoep is geboren in Gouda, opgegroeid in Nieuwerkerk aan den IJssel en heeft organisatie- en beleidskunde gestudeerd in Tilburg. Samen met zijn vrouw en twee dochters woont hij sinds 2001 in Zandweg- Oostwaard in Maarssen. Gertjan is sinds 2003 ondernemer en heeft inmiddels meer dan 14 jaar ervaring als adviseur/ kwartiermaker bij overheden. Dus is hij goed bekend met de impact van grote verandertrajecten bij gemeenten. Al jaren zet Gertjan zich binnen Stichtse Vecht in om lokale vraagstukken tot een oplossing te brengen. Hij was mede-initiator van PlanetenbaanSamen (leegstand terugdringen), organiseerde de Week van de Duurzaamheid, regelde meerdere keren de verkeerschool (verkeerslessen voor het verkeersexamen) voor diverse basisscholen en was betrokken bij de startgroep om het winkelgebied van Maarssen een impuls te geven.

Gertjan ziet realistische kansen in het versnellen van een groene lokale economie en vindt dat de gemeente alles op alles moet zetten om hier een 100%-voorbeeldrol in te vervullen. Een energieneutraal Stichtse Vecht moet in 2030 gerealiseerd zijn. Nieuwe ideeën van ondernemers moeten alle kans krijgen. Het is belangrijk dat onze gemeente duidelijke keuzes maakt over hoe we per kern, het buitengebied en als gemeente naar een duurzame toekomst kijken. Het betrekken van inwoners is hierbij essentieel.

Nu er een nieuw economisch programma aankomt voor de gemeente Stichtse Vecht, is dat een mooie gelegenheid om een flinke impuls te geven aan onze (groene) economie. Stichtse Vecht moet werken aan een aantrekkelijker ondernemersklimaat door duurzaam ondernemerschap te stimuleren: met voorlichting, faciliteiten en, als het moet, subsidies.Gertjan gaat voor een sterke economische visie en daadkracht van onze gemeente zodat die aantrekkelijker wordt voor duurzame ondernemers.

Gertjan weet als geen ander hoe politiek en inwoners elkaar kunnen versterken maar ook dat ze elkaar soms niet goed begrijpen. In zijn werk als raadslid/commissielid wil Gertjan dichtbij de wensen en behoeften van inwoners en ondernemers staan, en deze helder vertalen in politieke keuzes.