GroenLInks- kandidaat Shyrin Karamat-Ali
GroenLinks Stichtse Vecht

Shyrin Karamat-Ali

commissielid

Ik ga voor een Nederland waarin mensen ook bij onderlinge verschillen, zoals in ras, geslacht, seksuele voorkeur en religie, respectvol en integer met elkaar omgaan.

Shyrin is een ervaren juriste uit Breukelen, geboren op Aruba en opgegroeid in Suriname. Op haar 18e kwam ze naar Nederland om rechten te studeren. Ze is vele jaren werkzaam geweest in het Nederlandse bankwezen, heeft ook enkele jaren als expat op Curaçao gewerkt en startte in 2007 haar eigen juridisch consultancy-bureau, van waaruit ze haar cliënten op bedrijfsjuridisch terrein van advies voorziet. Haar betrokkenheid bij GroenLinks is begonnen met haar interesse in gezond, biologisch eten; vandaaruit ontstond haar verontwaardiging over hoe respectloos wij mensen omgaan met de aarde en eigenlijk ook met elkaar, wat ook zo veel nare gevolgen kan hebben voor de generaties die na ons komen, aldus Shyrin.

Shyrin wil graag haar juridische expertise inzetten voor de fractie van GroenLinks, met speciale aandacht voor de zorg, die volgens haar geleidelijkaan achteruitloopt. Ze is van mening dat het werk van overheden en instanties de laatste jaren zwaar wordt bemoeilijkt door zeer ingewikkelde regelgeving die elke vorm van maatwerk lijkt te torpederen. Hulpverleners op alle niveaus ondervinden hier in hun werk hinder van. En ook de burger ziet heel vaak door de bureaucratische bomen het bos niet meer. Vooral de kleine lettertjes in allerlei regelingen en procedures zullen daarom haar aandacht hebben. Het is haar streven als jurist op gemeentelijk niveau een bijdrage te leveren door een vertaalslag te helpen maken naar de praktijk van alledag.  

Een  goede kwaliteit van de zorg en sociale voorzieningen, voor alle inwoners. Daar wil Shyrin zich sterk voor maken. Een ander speerpunt van haar zijn de jongeren. ’We hebben zo’n prachtige gemeente en toch keren veel jongeren nadat ze elders een studie hebben afgerond, niet meer terug.‘ Vaak komt dat door het gebrek aan betaalbare woningen en bovendien zijn er te weinig normaal betaalde banen voor hen beschikbaar.  Dat moet anders, vindt ze. Shyrin ziet dat er ook in Stichtse Vecht te weinig vrouwen op sleutelposities zitten. Als het aan haar ligt, komt daar snel verandering in.