Piet Paul (2e van links) met andere GroenLinkers aan het canvassen in Loenen

De GroenLinks week van Piet Paul: tevreden met de uitslag van de verkiezingen

Het was de week van de verkiezingen. Voor onze lokale politici betekende dit drukke campagne weken met veel kiezerscontact. Piet Paul, gemeenteraadslid voor GroenLinks, vond het een leuke campagne dit keer: “Het was een campagne met veel afwisseling en ik ben heel tevreden met de uitslag. Onze vier zetels in het provinciebestuur zijn behouden. Maar in Stichtse Vecht moeten we nog wel veel werk verzetten om de mensen voor onze standpunten te winnen”.

Fietsbordjes

Hoogtepunt van de campagne vond Piet de fietsbordjes die overal in de gemeente waren opgehangen om aandacht te vragen voor fietsers: “Het was mooi dat we wat extra aandacht kregen doordat een gemeenteraadslid klaagde bij de gemeente over de bordjes. Het was een geslaagde actie, en zeker niet gevaarlijk, de bordjes hingen alleen daar waar fietsers ook daadwerkelijk voorrang hadden.” Verder is Piet druk bezig geweest met “canvassen” [folders uitdelen aan de deur, MW]. “Dat was ontzettend leuk. We kregen veel verschillende reacties. Sommigen reageerden heel nors, anderen wilden graag meer weten over wat GroenLinks in de provincie allemaal doet. Problematisch vond ik wel dat het in de media alleen maar ging over de Haagse politiek.”

Bewoners rondom Maarssenveense Plassen voelen zich miskend

Naast campagne voeren is Piet druk bezig geweest met het ontwerp bestemmingsplan voor het gebied rondom de Maarssenveense Plassen. Volgens Piet voelt de bewonersvereniging zich in deze miskent: “Tuurlijk, zij zijn soms wat ongeduldig, het ontwerp ligt er immers nog niet eens, maar de afgelopen jaren hebben zij geen gehoor gevonden bij de burgemeester en wethouders. Dat gevoel moeten we heel serieus nemen. Zij hebben veel last van de evenementen die in dat gebied plaatsvinden, zoals Ultrasonic. Het is immers een stilte gebied, een natuurgebied. Daar moet niet teveel bedrijvigheid komen. Afspraken die ze daarover gemaakt hebben met de gemeente in het convenant, worden volgens hen niet nagekomen. GroenLinks zal deze ontwikkelingen op de voet volgen. Het is ook voor ons een moeilijk dilemma want er zijn ook mensen die juist naar dit soort evenementen toe willen, maar er moet in ieder geval serieus geluisterd worden naar de bewoners”.