Piet Paul en Annie de Boer zijn inmiddels hun werk als “duo raadslid” van GroenLinks in de gemeenteraad van de Stichtse Vecht gestart. Dit met steun van actieve leden uit diverse kernen van de nieuwe gemeente. Over hun activiteiten zullen de komende periode regelmatig nieuwsberichten verschijnen op de website.

Dinsdagavond 18 januari is er een eerste raadsvergadering gehouden met de voltallige raad van 33 personen. Deze vergadering werd gehouden in de kantine van Goudestein omdat de nieuwe raadzaal in Loenen nog niet klaar is. Naast praktische zaken als informatievoorziening, toegangspassen etc. was deze avond bedoeld om met elkaar de werkwijze van de nieuwe raad te bediscussiëren en zo mogelijk vast te stellen. Enerzijds moetende werkwijzen van de oorspronkelijke gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen worden geharmoniseerd, maar ook worden mogelijkheden van nieuwe vormen van vergaderen en van inwonerparticipatie onderzocht. De dinsdagavonden zullen in ieder geval middelpunt van vergaderen zijn. Naast werksessies en besluitvormingsvergaderingen zal er voorafgaand op elke vergaderavond een politieke markt zijn met gelegenheid tot inspreken door burgers en belangengroepen.

Hoewel de werkwijze van de raad nog niet volledig is vastgesteld komt de griffie binnenkort met een voorstel dat door de raad zal worden vastgesteld.

 

Belangrijke gebeurtenissen zijn het komend debat over het coalitieprogramma in de gemeenteraad van 8 februari a.s. en de provinciale verkiezingen op 2 maart a.s.

 

Verder zijn er in de lokale pers berichten gekomen waarin wordt gepleit de bussluis in Maarssen zo snel mogelijk op te gaan heffen. Een eerste reactie van de GroenLinks-fractie is op deze site te vinden.