De leden van GroenLinks hebben gekozen voor een sterke mix van ervaren en nieuw op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Piet Paul, ook de afgelopen jaren fractievoorzitter in de gemeenteraad, staat op nummer 1. Linda van Dort, met een indrukwekkende achtergrond in de journalistiek, staat op nummer 2. Zij vullen elkaar goed aan: Linda heeft een grote kennis op sociaal gebied, Piet op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu. Eensgezind was de keuze van de leden voor Piet en Linda: “Unaniem plus een”, zo maakte de voorzitter van de stemcommissie de uitslag bekend. Een geweldige eerste stap op weg naar de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014!
Op de plaatsen 3, 4 en 5 staan achtereenvolgens Tjeerd Schuhmacher, Albert Gemke en Annie de Boer. Tjeerd en Annie zijn thans reeds actief als burger raadsleden. Albert, al eerder gemeenteraadslid voor GroenLinks in Maarssen, brengt zijn politieke ervaring in. De volledige kandidatenlijst kun je vinden in de bijlage.
GroenLinks Stichtse Vecht gaat de verkiezingen in met een programma onder de titel “Stichtse Vecht in groene handen”. Binnenkort zal het volledige programma op deze website verschijnen. Onze aspiraties willen we als voorproefje je niet onthouden.
Stichtse Vecht bruist!
Stel je voor: het is 2030 en Stichtse Vecht is nog altijd een fijne gemeente om in te wonen, te werken en leuke dingen te doen. Het leven is goed in onze gemeente. De ondernemers hebben het prima naar hun zin in de gemeente. Er is een goed aanbod van woningen in gevarieerde straten, er is in de afgelopen jaren veel gerenoveerd. Door het realiseren van huisvesting voor jongeren zo’n 15 jaar geleden kent de gemeente een prettige mix van inwoners. Zij zijn allemaal trots op hun buurt, waar meer groen is dan jaren geleden. De inwoners hebben het zelf bedacht en er zelf aan gewerkt. Er wordt de hele zomer in de schone Vecht gezwommen en voor wie niet van zwemmen houdt, is Stichtse Vecht een lust voor fietsers. De auto’s zijn elektrisch en worden geparkeerd onder de grond. Overal op de daken liggen zonnepanelen, windmolens leveren veel energie en wie had gedacht dat biomassa-installaties zoveel energie konden halen uit afval. Veel afval wordt gerecycled en hergebruikt. Er wordt driftig geruild en het repaircafé beleeft hoogtijden. Overal in de wijken kunnen de kinderen veilig spelen op groene speelplaatsen. De lucht is veel schoner geworden. De inwoners zijn betrokken bij hun gemeente. Iedereen doet mee, jong of oud, zolang je dat kunt en er lol in hebt. Betaald of vrijwillig. Wie niet mee kan komen krijgt van de buren, familie en zonodig de gemeente een helpende hand. De normaalste zaak van de wereld. En Stichtse Vecht bruist! Tenslotte, de gemeente Stichtse Vecht is een Europees voorbeeld van vernieuwende kunst- en cultuuruitingen. Dankzij de vele ateliers en broedplaatsen in kantoorpanden, die door de cultuur van de sloop werden gered. Stichtse Vecht bruist!