Verenigingen in alle soorten en maten staan letterlijk in weer en wind op de verenigingsmarkt afgelopen zaterdag 9 juni in Breukelen. Wat doen deze clubs, die allemaal bestaan uit vrijwilligers: schaken, eerste hulp bij ongelukken, toneel, knotten van wilgen, boodschappen doen voor bejaarden, de belangen van de fietsers behartigen, vluchtelingenwerk, schaatsen, muziek maken…….en nog veel meer. Wat doet GroenLinks Stichtse Vecht met een eigen kraampje op deze markt?

Ook GroenLinks bestaat uit vrijwilligers en zoekt vrijwilligers: onder meer campaigners voor de aanstaande verkiezingscampagne, fractiemedewerkers, een webredacteur, een bestuurslid, een publiciteitsmedewerker. Annie de Boer, burgerraadslid van GroenLinks in Stichtse Vecht, was ook op de verenigingsmarkt: “Stichtse Vecht mag trots zijn op al deze vrijwilligers. Zij doen veel voor anderen en kunnen daarmee voor mensen het verschil maken. Daar hebben we als GroenLinks vreselijk veel waardering voor”.

Vanwege het slechte weer valt de belangstelling zwaar tegen. Iedereen duikt met paraplu de Albert Hein in en haast zich vervolgens weer snel naar huis. Vandaag is het vooral “preken voor eigen parochie”. Maar Annie maakt van de nood een deugd. Zij gaat actief langs alle kraampjes en gaat het gesprek aan: “Op deze markt rondlopend, weet ik ook altijd weer waarom ik actief ben in de politiek bij Groen Links. Dichtbij en genieten van de mooie verhalen van vrijwilligers, die bijdragen aan een leefbare samenleving. Ook goed om als burgerraadslid te horen waar de vragen zijn. Zoals: in Breukelen willen we helemaal geen HEMA. Het komt er toch en de gemeente stopt er nog geld in ook. Hoe kan dat? Of: meedenken met subsidiebeleid is heel mooi, maar niet als je twee dagen van te voren de stukken krijgt en amper tijd hebt om het te lezen. En: we horen veel minder dan in het verleden over de activiteiten van de gemeente in Breukelen.”

Ook GroenLinks heeft vandaag geen nieuwe vrijwilligers kunnen werven. Maar door aanwezig te weten we dat er in Stichtse Vecht veel zonnige vrijwilligers zijn. En weten we wat beter  waar zij de steun van GroenLinks kunnen gebruiken..

Ook drie wethouders waren actief aanwezig op de verenigingsmarkt. Onze complimenten aan Piet Ploeg, Gerda Hellinga en Jaap Verkroost.