Groenlinks doet niet mee aan boycot FNV-debat

Aanstaande vrijdagavond  9 maart heeft FNV een debat gepland in het Trefpunt in Stichtse Vecht. De FNV heeft de politieke partijen van Stichtse Vecht uitgenodigd, met uitzondering van de PVV. De FNV heeft de PVV namelijk vier jaar geleden gevraagd afstand te nemen  van de “minder minder Marokkanen “- uitspraak van Geert Wilders . Dat heeft de PVV tot op heden niet gedaan. De FNV geeft aan dat het tegen discriminatie en voor diversiteit is. Daarom wil de FNV aan PVV geen podium geven voor het uitdragen van discriminerende standpunten.

De meeste politieke partijen in Stichtse Vecht vinden dat een politieke partij niet uitgesloten mag worden van een politiek debat en boycotten het daarom. Daarbij wordt belang van de democratie als argument genoemd, maar dat is juist ook het argument dat FNV heeft om de PVV niet uit te nodigen.

Wat GroenLinks betreft is het FNV een zelfstandige organisatie die mag uitnodigen wie zij wil. En inderdaad is elke partij dan ook vrij om wel of niet te gaan. GroenLinks gaat wel. Albert Gemke:

“We gaan wel, omdat we geen partij willen zijn in een onderling conflict. Dat lost de PVV zelf maar op. De PVV sluit regelmatig anderen uit en dan krijg je een keer wat terug. Zij zijn ook niet zo van de politieke correctheid, behalve als het hun uitkomt.  Dus trap daar niet in, is mijn advies aan de andere partijen. GroenLinks gaat dus in ieder geval wel.”