Overgrote deel inwoners Stichtse Vecht ongerust over klimaat

Want één ding is zeker: het overgrote deel van de inwoners van Stichtse Vecht is ongerust over de klimaatveranderingen. Volgens het Algemeen Dagblad eind vorig jaar zegt bijna 75% van de mensen in Nederland zich over het klimaat zorgen te maken. En hetzelfde zegt 72,2% van de geënquêteerde inwoners van Stichtse Vecht over de Omgevingsvisie (zie Terugkoppeling Omgevingsvisie’ 2020).

Wat kan de lokale politiek doen?

Volgens GroenLinks Stichtse Vecht moet de verduurzaming van onze gemeente de komende jaren versneld worden. In de online-meeting van zondagavond 14 maart wil onze fractie graag de zorgen van inwoners horen en van gedachten wisselen over de mogelijke rol van de lokale politiek in het klimaatbeleid.

We gaan vragen bespreken als:

  1. Wat verwacht u van de gemeente en de lokale politiek wat betreft het klimaatprobleem?
  2. Doet de lokale politiek in Stichtse Vecht voldoende om de energietransitie (overgang van fossiele naar hernieuwbare energie) tot stand te brengen?
  3. Wat zou de gemeente voor u kunnen betekenen bij het verduurzamen van uw woning en leefomgeving?
  4. Hoe kan de gemeente boeren ondersteunen die hun bedrijf willen verduurzamen?
  5. Weet u of/ hoe u mee kunt praten over locaties van zonneweiden en eventueel ook van windmolens in onze gemeente?

Zo kunt u online deelnemen aan het Klimaatalarm in Stichtse Vecht

KLIMAATALARM IN STICHTSE VECHT: klik hier op de 🙋‍♀️ link 💁‍♂️voor de Zoom-meeting. De meeting staat zondag 14 maart open vanaf 19.30 uur.

Meeting ID: 881 9692 3163

Pass code: 549532

Voor vragen over het Klimaatalarm zondagavond: stuur een e-mail naar Piet Paul via: communicatie.stichtsevecht@groenlinks.nl

Als u 's middags ook aan het landelijke Klimaatalarm mee wilt doen, kunt u zich opgeven via  Doe mee met het landelijke klimaatalarm