Linda kreeg de meeste stemmen van allemaal en Shyrin veroverde op eigen kracht een zetel

Van alle kandidaten voor de gemeenteraad kreeg onze lijsttrekker Linda van Dort de meeste stemmen. In totaal stemden er in Stichtse Vecht 3847 mensen op Groenlinks. Maar liefst  2742  kiezers gaven aan Linda  de voorkeur. Daar zijn we enorm blij mee. Niet alleen is dit een blijk van grote waardering voor de tomeloze inzet van Linda op het gebied van duurzaamheid en gebiedsgericht werken. We zien het ook als een geweldige steun voor de deelname van GroenLinks aan het college in de afgelopen twee jaar. Overbodig te zeggen dat we heel graag met Linda als wethouder  v e  r d e r  willen.  

Shyrin Karamat-Ali haalde individueel ook een prachtig resultaat: met 277 stemmen veroverde ze eigenmachtig een zetel. Shyrin heeft er echter voor gekozen deze over te dragen aan Gertjan Verstoep, nummer 5 op onze lijst. Shyrin wordt namelijk de komende raadsperiode commissielid. Met haar juridische kennis en kunde zal ze in het commissiewerk het best tot haar recht komen, vindt ze. Uiteraard zal de fractie in de komende periode ook met het motto van Shyrin in het achterhoofd aan het werk gaan: 

'Ik ga voor een Nederland waarin mensen ook bij onderlinge verschillen, zoals in ras, geslacht, seksuele voorkeur en religie, respectvol en integer met elkaar omgaan'.