Foto vernielde vuinisbak in Boomstede

Nu 191 vuurwerkklachten uit Stichtse Vecht

Stichtse Vecht, 31 december 2016

In een week tijd zijn er uit Stichtse Vecht  191 klachten binnengekomen over vuurwerkoverlast. Dat blijkt uit cijfers van het meldpunt vuurwerkoverlast. Landelijk is de teller inmiddels de 37.000 gepasseerd.

Meer dan de helft van de klachten is binnengekomen in de laatste twee dagen, na de start van de vuurwerkverkoop. “Veel vuurwerkconsumenten wachten klaarblijkelijk niet met afsteken tot Oudejaarsavond. De laatste 2 dagen stromen de klachten bij ons binnen”, zegt GroenLinks raadslid Piet Paul.

De meeste klachten gaan over harde knallen en gestreste huisdieren. Een kleiner deel van de klachten gaat over gevaarlijke situaties op straat en over vernielingen door vuurwerk, zoals in het park van de Eendenkooi in Boomstede waar op 1e Kerstdag een tweetal vuilnisbakken met vuurwerk zijn vernield.

Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks fracties. Met het meldpunt willen ze de Tweede Kamer en gemeentes inzicht geven in de omvang van het vuurwerkprobleem. GroenLinks ziet het liefst dat vuurwerk in de toekomst alleen nog door professionals wordt afgestoken.

-------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Piet Paul, 06-20978205