1) Wonen met lijsttrekker nr. 1 Marja van Gaalen

Marja, nummer 1 op onze lijst vindt dat de gemeente veel te traag met het oplossen van het woningbouwprobleem omgaat en komt dan ook met een aantal ideeën om er vaart achter te zetten. Zie de onderstaande video.

Foto Marja bij Boom en Bosch Afspelen op YouTube

2) Duurzaamheid met kandidaat nr. 2 Albert Gemke

WhatsApp Video Nr 2 Albert Gemke 2022-02-25 Afspelen op YouTube
WhatsApp Video Duurzaamheid 2022-02-19 Afspelen op YouTube

3) Cultuur met kandidaat nr. 6 Maud van Wielink

GroenLinks komt tot de kern

Om de kernen van Stichtse Vecht leefbaar te houden moet er heel wat gebeuren. Het volgende college moet wakker worden en een realistisch cultuurbeleid maken. Want  als er in onze kernen niks creatiefs meer valt te beleven en wij elkaar alleen bij de supermarkt of sportclub spreken, is er iets goed mis. En daar begint het verdacht veel op te lijken. Sommige sportzalen mogen niet eens meer omgebouwd worden voor optredens. Wij zijn de enige gemeente van 65000 inwoners in Nederland zonder theater-, muziek- , film of danspodium. Maar wij moeten elkaar kunnen tegenkomen en kunst en creativiteit ervaren en maken. Expressie en vormgeving zijn energie en dat verbindt ons. Stichtse Vecht is dus toe aan een creatieve transitie. Plekken voor kunstbeoefening en voor optredens zijn essentieel. Een echt cultuurcentrum Boom en Bosch bijvoorbeeld. De kunstuitgaven in Stichtse Vecht zijn werkelijk heel laag vergeleken bij heel veel andere gemeenten. Het cement van de samenleving is hier zoek. Een vernieuwd (giga over de begroting stromende) riool is belangrijk maar de ziel mag nooit vergeten worden.

Een prachtig mooi optreden of een expositie, een festivalletje, een cursus dans of schilderen, muziek, film, foto of theater, dat is wat onze kernen menselijk maakt. Kunst en cultuur op alle niveau is namelijk de manier waarop wij mensen creatief met elkaar uitwisselen over wat het leven überhaupt is, elkaar ontmoeten. Luister of maak lievelingsmuziek of dans, bekijk een kunstwerk, zie een prachtige film met geweldige acteurs, geniet van een creatieve game. Wat is de winst is van die ervaringen? In alle kernen hebben we culturele centra  en dorpshuizen nodig met betaalde beheerders. We hebben repetitieruimtes en ateliers en kleine podia nodig die niet duur zijn om te huren. We hebben filmzaaltjes nodig en natuurlijk een goed podium. ‘t Zand wordt dit jaar met de grond gelijkgemaakt en in Breukelen wijst een verdwaalt bordje met Cultuurhuis vooral naar de kantine van een middelbare school. GroenLinks vraagt daarom met klem aandacht voor een daadwerkelijk cultuurbeleid met een normaal (dus oprecht veel ruimer) budget zodat we onze kernen leefbaar kunnen maken voor jong en oud, arm en rijk.

WhatsApp Video nr. 6 Maud van Wielink Afspelen op YouTube

Nr. 4 op de lijst van GroenLinks Stichtse Vecht Mariët Brandts,

Mariët zet zich in voor mantelzorgers en vrijwilligers, via fysiek loket en online. Even de zorg los kunnen laten is cruciaal. Sta eens stil bij mantelzorgers, iedereen doet mee in een sociale gemeente. Bekijk de video:

Nr. 4 op de lijst van GroenLinks Stichtse Vecht, Mariët Brandts Afspelen op YouTube

5) GroenLinks Stichtse Vecht met kandidaat nr. 12 Douwe van der Wal

GroenLinks staat achter de sportclubs. Al 4 jaar en niet alleen tijdens verkiezingen! Laat de sportclubs met lege handen staan. Schiet de bal in het doel.

Bekijk de video.

Douwe van der Wal over steun aan sportclubs Afspelen op YouTube

6) Week van de Leefbaarheid met kandidaat nr. 15 Inge Vianen

GroenLinks helpt u de straat op te fleuren! Doet u mee? De grond onder de bomen is nu vaak nog leeg. Met bij-vriendelijk zaadmengsels, verspreid door GroenLinks leden en sympathisanten, kunnen de inwoners de boomspiegels beplanten. Samen maken we onze straten groener!

Lintje met bijvriendelijk zaad oom boom
Lintje met bijvriendelijk zaad om boom
Hout moet!!
Hout moet!, Houd moed!

Nr. 3 op de lijst van GroenLinks Stichtse Vecht André Hofman:

Houtbouw stimuleren: Voor bouwen in hout hoeft er geen bouwstop te zijn. GroenLinks ziet kansen voor het geplande buurthuis in Vreeland en de nieuwbouw van de basisscholen in Maarssen-dorp. In het land zijn veel goede voorbeelden: Het hoofd­kantoor van Triodos is bijvoorbeeld grotendeels van hout.

Nr. 3 op de lijst van GroenLinks Stichtse Vecht André Hofman Afspelen op YouTube